Skip to content

Equipe Rematech Race Assen 11-09-2022 Assen ACNN

Raceverslag 11 sept 2022 ACNN Assen Equipe Rematech Robin Rutte/ Rens Mali.

In de zeer lang tijd (jaren) voor 11 september 2022 reden Robin Rutte en Rens Mali samen enorm veel trackday’s waar de wens van samen racen ook veel besproken werd.

Echter omdat er altijd wat tussen kwam en er niet altijd een geschikte auto voor handen was duurde dat langer dan verwacht.

Ook Rens bedrijf Rematech groeide uit zijn voegen en moest vorig jaar verhuizen naar een groter pand in Buren en daardoor was er weinig tijd.

Maar nu was het eindelijk zover, met de BMW E46 325i werd voor de zomervakantie een testdag gereden in Assen, en dat ging probleemloos waardoor na een aantal aanpassingen aan de auto besloten werd een wedstrijd bij de ACNN in Assen te gaan rijden.

Op zaterdag reisden we af richting het noorden en na het keuren en papierwerk konden we avond houden.

Zondag’s.
Eerst de vrije training van 20 minuten welke Robin voor zijn rekening zou nemen, verliep minder fijn, doordat er een waterslang aansluiting kapot ging moest Robin zijn training stoppen, dat was erg jammer want met de huidige veranderingen aan de auto zou het fijn zijn om even te wennen.

Toen de kwalificatie van 20 minuten welke Rens mocht doen, inmiddels zijn we er wel achter dat je niet als eerste moet starten als je niet de snelste auto hebt, alle niet in onze klasse rijdende bolides gingen Rens voorbij waardoor er continu blauw vlaggen voor Rens kwamen, zo is het lastig in je ritme te komen en echt een snelle ronde neer te zetten met 29 auto’s in de baan, maar een zeer ontevreden Rens zette een 2.14 min neer wat een 5e tijd in DTC3 was.

1e race van 50 minuten.
Rens start deze race en had een goede start maar moest al snel liften omdat voorgangers te baan blokkeerden om echt te kunnen inhalen, maar de race verliep goed en met een mooi clubje van 4 rijders reden we om en om richting de eerste pitstop met rijderswissel waar Robin het stuur over nam.
Robin moest zoals gezegd in de race ook even wennen maar kreeg het goede gevoel al rap onder de knie en reed ook al snel redelijke tijden voor wat er met de BMW voor mogelijk was.
Uiteindelijk  reden we als 5e over de Finish met niet veel achterstand op de rest van de groep voor ons.

2e race van 50 minuten.
Deze werd helaas door omstandigheden (te veel geluid op het circuit) uitgesteld en ingekort naar een sprintrace van 20 minuten.
Waar Robin in deze race zou starten geschiede dat nu dus voor een sprintrace.
Met een goede start reed Robin keurig met zijn concurrenten totdat er een ongeval op de baan was 2 andere auto’s raakte elkaar en eerst kwam code 60 welke volgde met de rode vlag.
Nadat er lang gewacht werd op de startgrid waren er nog 10 minuten te racen, in deze tijd reed Robin naar een keurige 3e plaats in de DTC 3 klasse en kon hij in zijn eerste race gelijk een beker op het podium in ontvangst nemen.
Conclusie met een wedstrijd tijd van 2.10 min  en beide rijders met dezelfde rondetijd hebben we het technisch voor elkaar en hebben we mega veel lol met rijden, dat het sneller mag of moet eigenlijk zullen we zeker aan werken, en proberen we de auto in de komende tijd weer iets sneller te maken.Onze grote dank gaat uit naar de volgende sponsoren en/of partners:

Rematech Rolbeugels en Autosportservice
PFC Brakes
FEV FIA Brandblussers
Vuik Motorsport
J Classics
Machinefabriek Vos
Fischer Race Engineering
Hema Nijverdal
RMT Racing

De ACNN voor de organisatie van deze racedag, op naar 23 Oktober in Zandvoort.
En iedereen die ons geholpen heeft er een mooie dag van te maken.

Rematech Equipe Mali / Rutte
Raceauto BMW E46, 325I
Back To Top